Önskar att dagstidningar hade mer humor

Mer humor

Dagstidningarnas jobb är att berätta nyheter som har hänt under veckan. Tyvärr är det mycket tråkigheter som händer för tillfället, vilket gör att jag tycker att tidningen blir rätt tråkig och ledsam att läsa. Tidningen har en del roliga nyheter också och de har serier som är roliga att läsa. Jag hade däremot önskat att de hade mer humor i sig. Det finns ingen humor i hemska nyheter, men det hade inte gjort något om de hade haft hälften tråkiga nyheter och hälften roliga nyheter. Något som säkert hade uppskattats hade varit mer serier och roliga historier. Kanske kan dagstidningarna utformas mer som veckotidningarna?

I veckotidningarna kan vi läsa både tråkiga historier och roliga historier. Vi hittar ett uppslag med roliga historier och skämt. Korsord kan också hittas i både dagstidningen och i veckotidningen. Det kunde däremot ha varit mer roliga historier och kanske ett och annat recept på olika kakor som läsaren kan baka. Ibland kan det finnas recept på maträtter i dagstidningen, men recept på kakor hade varit roligare. I tidningen ser vi ofta en serie som kallas för Laban. Denna Laban är en hund som berättar för oss om sitt liv. Det finns också serier som Kalle och Hobbe och Nemi. Kanske skulle de kunna få in fler serier som Kalle Anka eller Bamse?

Det skulle också vara kul att få in en sida med lite roliga dikter som tar fokus ifrån de tråkiga nyheterna som finns i resten av tidningen. Läsarna skulle kunna skicka in sina egna dikter och roliga historier och få dem publicerade på ett uppslag i tidningen. Det skulle ge ett mer balanserat innehåll i tidningen och jag och många andra läsare skulle inte känna att det var tråkigt och jobbigt att läsa. Vi har ju alltid möjlighet att låta bli att läsa tidningarna om vi inte tycker att innehållet är intressant.