En typisk helg för mig

Lördag

Människor har alltid frågat mig varför jag är så fascinerad av ord och vad som inspirerar mig till att skriva alla dikter, historier och rim. Själv har jag aldrig förstått den frågan eftersom det inte är något speciellt som inspirerar till skrifterna. Jag brukar säga att de finns bara där i mitt huvud. En vanlig helg för mig börjar på lördag morgon. Då sover jag lite längre än vanligt. När jag går upp gör jag scrambled eggs och dricker en kopp kaffe. Är det en fin dag kan jag sätta mig i min trädgård. När jag sitter där ute kommer orden till mig automatiskt.

När jag har skrivit ner en dikt, snapsvisa, eller annat tar jag en promenad i området där jag bor. Jag har mitt block med mig eftersom jag då kan skriva ner ord när jag börjar tänka på dem. När jag kommer hem skriver jag in dem i min blogg. Senare på kvällen åker jag och äter middag med mina föräldrar och när jag är klar, åker jag hem för att ha kvällen tillsammans med min pojkvän som kommit hem från sitt jobb.

Söndag

Söndagen börjar på samma sätt med att jag vaknar upp, äter frukost och tar mitt kaffe och går ut. När det inte är fint väder sitter jag inne vid köksbordet istället. Runt klockan tre åker jag i väg för att gå på poesimässa. På denna mässa kan alla ta del av egenskrivet material. Vi kan lyssna på andra när de läser upp sina dikter och vi kan också lämna in våra egna skrifter. Denna mässa hålls på det lokala biblioteket dit jag går varje söndag. Jag brukar stanna där i minst två timmar, går igenom poesiböcker. Sedan går jag hem och skriver på min blogg och ser en film med min pojkvän innan jag somnar. Nästa morgon går jag till jobbet som vanligt.