Bästa sätten att lära sig nya snapsvisor

Minnas snapsvisor

Att komma ihåg snapsvisor är ovanligare än vad du tror. I ett sällskap på ungefär tio personer är där oftast bara en av dem som kommer ihåg en liten del av en snapsvisa. Om du vill vara den personen som kommer ihåg snapsvisor vid bordet och imponera på dina vänner, kommer här några olika exempel på hur du kan lära dig. Du ska komma ihåg att alla exempel inte passar alla människor så det är upp till dig själv att bestämma vilket sätt som är bäst för dig.

– Du kan läsa snapsvisan flera gånger tills du känner att du kan den och du kan också lyssna på den samtidigt som du läser visan. Detta är ofta ett bra sätt att lära sig låtar.

– Du kan skriva av texten tills du kan det utantill. Detta brukar fungera för mig när jag gör läxor och ska studera till ett prov. Det sätter sig i huvudet automatiskt.

– Du kan läsa texten innan du ska lägga dig. Under natten bearbetar hjärnan den information som du har lärt dig under dagen och den kommer ihåg detta när du vaknar dagen efter.

– Om du har svårt att koncentrera dig eller bara tycker det är svårt att sitta långa perioder och läsa samma sak, kan du läsa kortare stunder och ta en paus och sedan komma tillbaka till ditt papper eller dator igen och läsa en liten stund och sen pausa igen.

Detta är egentligen bara exempel på saker du kan göra för att lära dig. Om du skulle ha egna sätt att lära in visan på, går det också bra. Skulle du inte ha lärt dig hela visan till den dagen festen är, så kommer ingen att klandra dig, om du skulle ha en liten fusklapp med dig. Det finns de som delar ut ett häfte på festen just för att alla ska kunna sjunga med.